Koulutusta ja kulttuuria

XIV KOULUTUSPÄIVÄ 19.11.2016

Suomen italianopettajien yhdistys järjestää yhteistyössä Italian kulttuuri-instituutin sekä Perugian Università per Stranierin kanssa koulutuspäivän Espoossa lauantaina 19.11.2016. Paikka on viime vuodelta tuttu kirjasto Entressen Jukeboksi – sali Espoon keskuksessa. Koulutuspäivän aiheita ovat sanaston oppiminen ja videon käyttö opetuksessa, joihin perehdymme kouluttajamme prof. Lidia Costamagnan johdolla.

Kutsu koulutuspäivään ja päivän ohjelma löytyy Facebook – sivuiltamme sekä on jaettu jäsenillemme sähköpostilistan kautta. Ilmoittautuminen päättyy 21.10.2016. Tervetuloa mukaan mielenkiintoiseen koulutuspäivään! Info ja ilmottautuminen: italianopettajat@gmail.com.

KULTTUURI- JA VIINIMATKA  ITALIAAN 2017

Suomen italianopettajien yhdistys järjestää ensi kesäkuussa kulttuuri- ja viinimatkan Italiaan, San Severino Marcheen viikolla 23. Lisätietoa Marchen matkasta kerromme myöhemmin.

LA SETTIMANA DELLA LINGUA ITALIANA NEL MONDO

17. – 23.10.2016 vietetään jälleen maailmanlaajuista italian kielen viikkoa. Tämän vuoden erityisteema on L’italiano e la creatività: marchi e costumi, moda e design. Tapahtuma alkaa samaan aikaan eri puolilla maailmaa sijaitsevissa Italian kulttuuri-instituuteissa. Lisätietoa italian kielen viikosta osoitteessa www.iichelsinki.esteri.it.

TAIDEKOHTEITA HELSINGISSÄ

Helsingissä on tänä syksynä tarjolla upeita näyttelyitä. Kansallismuseon näyttelyssä Renessanssi. Nyt! – Rafaelista Tizianiin on esillä 15.1.2017 saakka n.50 maalauksen valikoima Lombardiassa, Venetsiassa ja Milanossa vaikuttaneiden italialaisten renessanssi-taiteilijoiden teoksia vuosilta 1500-1600.

Ateneumissa avataan 28.10 taiteilija Amedeo Modiglianin retrospektiivinen näyttely. Modigliani on yksi modernin taiteen kiinnostavimmista taiteilijoista, kuollessaan vain 35-vuotiaana hän kuitenkin oli vasta saavuttamassa kuuluisuutta. Modigliani tunnetaan erityisesti eleganteista naiskuvistaan, jotka ovat vaikuttaneet niin kuvataide- kuin muotimaailmaan. Näyttely Ateneumissa 5.2.2017 asti.

Lascia un commento