Buon inizio dicembre a tutti!

19.11 pidimme italian opettajien XIV täydennyskoulutuksen. Saimme uusia ideoita sanaston oppimiseen ja videon käyttöön opetuksessa Perugian yliopistosta saapuneen luennoitsijamme Lidia Costamagnan johdolla. Koulutuksessa oli mahdollisuus myös tutustua italialaisten Edilinguan ja Alma Edizionin oppimateriaaleihin. Kiitos kaikille osallistujille onnistuneesta päivästä!

 Webinaareja tarjolla

 Voit saada ideoita videon käyttöön opetuksessa myös osallistumalla webinaariin! Edilingua järjestää verkossa maksutonta verkko-opetusta italian opettajille. Joulukuussa on vielä tarjolla 6.12 ja 7.12 webinaari “Il video in classe. Tecniche e risorse per motivare i nostri studenti”. Lisäksi vuonna 2017 on tulossa lisää webinaareja.Ilmoittautua voit osoitteessa www.edilingua.it ja lisätietoa koulutuksista saa kirjoittamalla osoitteeseenwebinar@edilingua.it. Osallistumiseen tarvitset nettiyhteyden ja tietokoneen tai mobiililaitteeen.

Amedeo Modigliani Ateneumissa

 Ateneumissa on esillä 5.2.2017 saakka Pohjoismaiden toistaiseksi laajin Amedeo Modiglianin näyttely. Näyttelyssä voi ihailla Modigliani-piirteisiä kapeanenäisiä, pitkäkaulaisia ja mantelisilmäisiä henkilökuvia, joiden malleilla on pidennettyjen piirteiden lisäksi usein punertavana hehkuva iho ja olemattomat olkapäät.  Tämä tyyli ei aina miellyttänyt malleja ja oudoksutti aikalaisia. Ateneumin vessassa on peili, joka vääristää piirteet Modiglianin tyyliin, ja näin voi nähdä itsensäkin Modiglianina. Näyttelyssä on mahdollista tutustua myös Modiglianiin kuvanveistäjänä ja hänen ulkoeurooppalaisia vaikutteita huokuviin veistoksiinsa.

Suosittelemme näyttelyä lämpimästi!

 Aikamatka historiaan

 Kansallismuseon näyttelyssä Renessanssi. Nyt – Rafaelista Tizianiin voi siirtyä ajassa ja paikassa matkalle Italiaan ja renessanssiin. Kannattaa ehdottomasti osallistua opastetulle kierrokselle, sillä esillä olevissa teoksissa on paljon yksityiskohtia ja symboliikkaa. Teokset käsittelevät uskonnollisia aiheita, maisemia ja muotokuvia. Yksi näyttelyn kohokohdista on Rafaelin Siunaava Kristus Vapahtaja – teos. Sen kasvoissa on tiettävästi taiteilijan omia piirteitä. Näyttely on esillä 15.1.2017 saakka.

Hallitus toivottaa kaikille rauhallista joulun aikaa. Auguri di serene festività, di pace e felicità!

Lascia un commento